Yrkeskompetensbevis – YKB

1Alla som kör tung lastbil i kommersiellt syfte, ska ha ett yrkeskompetensbevis. Det får man genom att gå en grundutbildning och genomföra ett prov hos Trafikverket. Därefter genomgår man fortbildning vart 5:e år. Om man har s.k. “hävdvunnen rätt”, dvs ditt körkort är utfärdat före 10 september 2009, räcker det om man genomgå fortbildning vart 5:e år.

Vi erbjuder en fortbildning för godstransporter. Den är 35 timmar lång och är uppdelad i 5 delkurser om 7 timmar vardera. Kravet för att gå är att du har eller innehaft ett giltigt YKB-intyg eller har “hävdvunnen rätt”

Du får i dagsläget endast göra 12 timmar på distans, vilket i praktiken leder till att endas en delkurs kan uttnyttjas för distansundervisning.

Syftet med fortbildningen är att uppdatera de viktigaste kunskaperna som behövs för att utöva yrket. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på trafiksäkerhet, arbetsmiljö och minskad miljöpåverkan.

Efter att du har genomgått fortbildningen utfärdar Transportstyrelsen ett yrkeskompetensbevis. Du behöver inte avlägga något prov i samband med fortbildningen.

Idag förlorar du inte någon tid på din gamla YKB-behörighet när du går sista delkursen när du har mindre än 1 år kvar på din behörighet

Kursavgift

(alla priser angivna exklusive moms)

YKB-kurs vardag: 1500 kr/dag och person

YKB-kurs helg: 1700 kr/dag och person

Postadress Stockholm:
(säte)
EduPro AB
Skärgårdsvägen 14
134 41 Gustavsberg

Postadress Örebro:

EduPro AB
Gråbergsvägen 8
703 74 Örebro

Telefon:

010 - 585 60 05 växel

Den här sidan använder sig av cookies. Fortsätter du använda sidan godkänner du användandet av cookies.